SON DAKİKA

Dünya

Arabistan'da oda numarasının 1453 olması özel bir mesaj mıydı?

Arabistan'da oda numarasının 1453 olması özel bir mesaj mıydı? Dikkat çeken detay Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu

30 Nisan 2022 18:21
Arabistan'da oda numarasının 1453 olması özel bir mesaj mıydı?

Suudi Arabistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 1453 numaralı odada kalmasının özel bir mesaj olup olmadığı soruldu. Erdoğan, bu soruya "Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız." yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki günlük Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.

 

1453 NUMARALI ODADA KALDILAR

Bir gazeteci, Erdoğan'a kaldığı 1453 numaralı odayı hatırlatıp "Tarihe meraklı olduğunuzu biliyorum. Sizin diğer devletlerin bakış açısıyla ilgili tahlilinizi merak ediyorum. Biz MÖ 3000'lerden itibaren tarihe damga vurmuş bir milletiz. Hunlar, Göktürkler ve devamında hep devlet kurduk ve dünya tarihi biz olmadan yazılamaz. İslam tarihi keza öyle. Bu ziyaretle ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti; sizin Suudi Arabistan'da kaldığınız odanın numarası 1453'tü. Yani şunun farkındalar; biz İslam dünyasında da kutlu fethi gerçekleştiren milletiz. 'Fatih'in torunu geldi' dediler belki. Ayasofya'yı açmanızla birlikte tabi ayrı bir heyecan dalgası yükseldi. Şunu acaba artık net bir şekilde görebiliyorlar mı; Türkiye olmadan temeli sağlam bir medeniyet kurulmaz. Artık bir şekilde sizce anladılar mı? Yani artık biz olmadan olmuyor. Onlar da bunun farkında mı acaba?" dedi.

 

"İNŞALLAH ECDADIMIZIN YOLUNDA AYNI KARARLILIKLA GİDEBİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya yanıtı ise şu şekilde oldu: "Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız. Ama tarihin izini kaybederseniz siz de kaybolursunuz. Biz şu anda bu izi sürmeye devam ediyoruz ve ilham kaynağımız orası. Oradan aldığımız ilhamla da yolumuza devam ediyoruz."

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım