SON DAKİKA

Teknoloji

Dijitalleşme Nedir?

Günümüz teknoloji dünyasında sıkça duyduğumuz dijitalleşme sözcüğüne gelin birlikte bakalım

27 Aralık 2021 11:38
Dijitalleşme Nedir?

Teknolojinin gelişimi ve ilerlemesi birçok alanda kendini açıkça kanıtlamıştır. Sağlıktan sanayiye ve savunmaya kadar farklı departmanlar teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip ederek gelişmelere ayak uydurarak bu alanlardaki çalışmalarına hız vermişlerdir. Yaşadığımız çağın dönüşümünü ve gelişimini ifade eden dijitalleşme kavramı da etkin bir şekilde kullanılmaktadır. 

Dijitallik - Dijitalleşme

Teknolojinin yeni bir gereği olarak ortaya çıkan dijitallik / dijitaleşme, iş hayatında da etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Günümüz şirketlerinin pazar ortamında yarattıkları değeri değerlendirebilmek için dijitalleşme kavramından yararlanmaya çalıştıkları aşikardır. Tüm bu teknikler, büyümek isteyen firmaların kullandığı ve faydalarını dönüştürdüğü teknolojik gelişmelerdir. Günümüz şirketleri, rakiplerinden bir adım önde olmak için veri analizi yaparak yazılımlarla çalışarak yenilik sağlayacak dönüşümlerin peşinden koşmaktadır.

Sadece teknik ve teknolojik araçlarla değil, onları dönüştürerek de yeni bir bakış açısı yaratacak zemini oluşturmaya çalışan, müşterileri için yenilikler ortaya koyan ve iş dünyasında hızla yükselen şirketler. Bu dönemde müşteriler ve tüketicilere değer yaratan, verileri imaja dönüştüren, dijital medyayı kullanan işletmelere ve şirketlere yöneliyor. Satın alma ve tüketim noktasındaki bu değerlendirme, teknolojinin gelişmesiyle birlikte şirketlerin dijitalleşmesini de zorunlu kılıyor. 

Büyük ölçekli firmalar, dijitallik bilinciyle uzun yıllara dayanan deneyime sahip olarak müşterilerine dijital değer sunarken, dijitalleşmenin verimliliğini her departmanda kullanmayı ihmal etmiyorlar.  Dijitalleşmenin en belirgin ve farklı değişkenlerle kendini gösterdiği pazarlama dünyası; Araçların ve dijital platformların yardımıyla geleneksel pazarlama yöntemlerinin modası geçti. Değişen pazarlama algısını yönetmek isteyen işletmeler; Mevcut ürün ve hizmetlerini satmak, değer yaratmak ve sunmak için dijital pazarlama yöntemlerini kullanır.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, teknolojinin gelişmesiyle birlikte işletmelerin pazarlama faaliyetlerini yürütebilen hızlı ve ucuz yeni nesil pazarlamadır. Geliştirilen dijital pazarlama yöntemleri ile işletme müşterilerine online olarak ulaşma şansına sahip olup, ölçümü hızlı yaptığı için pazarlama stratejileri buna göre oluşturulmaktadır. 
Bu noktada firma olarak bilgi, belge ve analizlerin bilgisayar destekli dijital kanallara aktarımı başta olmak üzere kurumsal bir dijitalleşme hareketi başlattığımızı siz değerli özel ve tüzel kişilere bildirmekten mutluluk duyuyoruz.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım