SON DAKİKA

Son Dakika

E-İmzalar 1 ay içinde kimlik kartına yüklenmeye başlayacak!

Kimliklerde yeni dönem başlıyor

26 Kasım 2021 08:51
E-İmzalar 1 ay içinde kimlik kartına yüklenmeye başlayacak!

İçişleri Bakanı Soylu'nun yaptığı açıklamaya göre bir ay içinde e-imzalar kimliklere yüklenecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığın 2022 yılı bütçesine ilişkin sunumunda yeni kimliklerle ilgili gelişmeyi duyurdu.

Önemli bir yeniliğin de haberini vermek istediğini söyleyen Bakan Soylu, kimlik kartına e-İmza'nın yüklemesine bir ay içinde başlanacağını ve e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacaklarını aktardı. Öte yandan e-imza'nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak. İş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak ve  bu düzenlemeyle e-mühür uygulamasına da geçilmiş olacak.

Islak imza ile aynı amaca hizmet eden, tek farkı fiziki ortamda değil elektronik ortamda oluşturulan bir imza çeşidi olan e-imza ıslak imza gibi tek şekle sahip olmak yerine belirli karakterlerden, harflerden ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veridir.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım