SON DAKİKA

Sağlık

Kutu içecek içiyorsanız dikkat! Sandığınızdan daha tehlikeli

Herkesin çok fazla tükettiği kutu içecekler tehlike saçıyor. Kutu içecekleri açmadan önce peçeteyle temizlemeniz hiçbir şey ifade etmiyor. İşte dikkat edilmesi gerekenler

22 Nisan 2019 11:25
Kutu içecek içiyorsanız dikkat! Sandığınızdan daha tehlikeli

Kutu içecekleri açmadan önce peçeteyle temizlemeniz hiçbir şey ifade etmiyor. Tüm kutular fabrikadan satışa çıkarken yüzeysel bir şekilde silinir ancak yeterli mi asla...

Hijyen Konseyi sözcüsü Mehmet İmrek, tehlikenin kapaklarındaki içeceklerin dikkatini çekerek dikkat çekti, "Birçok teneke ve böcek ağzında depolar, içeceğin ağzında yiyecek bulmak, kapağı örtmek ve kiri bırakmak, "dedi. İmrek, konseyin hijyen, temizlik ve ilgili sağlık konularında özgün çalışmalar yürütmek üzere kurulduğunu belirtti. Gıda ve tüketici birlikleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, avukatlar, sağlık çalışanları ve gıda dernekleri 1 Şubat'ta herhangi bir yere ve ofise bağlı olmayan organizasyonda yer almaktadır. Imrek, kutu içeceklerdeki tehlikeye dikkat çekmek istediklerini söyledi.

KUTU İÇECEKLERİN YASAKLANMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

İmrek, teneke kutulu içeceklerin yasaklanması ya da hijyenik tüketime sunulur hale getirilmesi gerektiğini anlatarak, "Gıda Yönetmeliği'nde derhal değişiklik yapılarak bu tedbirlerin alınması sağlanmalıdır. Sağlıklı nesil ve gelecek için bu kesinlikle şarttır. Aksi takdirde gelecek nesiller hastalıklarla boğuşarak hastane kapılarında sürünecek, ilaç tüketimine bağlı yaşam idame ettiren toplum haline gelecektir" uyarısında bulundu.

İmrek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hijyen Konseyi olarak, kutu içeceklerin yasaklanması veya hijyenik hale getirilmesi için imza kampanyası başlattık. Hedefimiz, bir milyon ıslak veya elektronik imza toplayarak, bu imzaları TBMM ve ilgili bakanlıklara göndermek. Tüketiciler, www.tehlikeyedikkat.com adresine girerek internet üzerinden imza verebilecekleri gibi İstanbul'un değişik lokasyonlarında kurulan imza stantlarında da kampanyaya destek verebilir. Hedefimiz, bir milyon ıslak veya elektronik imza toplayarak, bu imzaları TBMM ve ilgili bakanlıklara göndermektir."



 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım